نحوه استخراج طلا
نحوه استخراج طلا موضوع جذابی است که اگر از دوست داران طلا و جواهر هستید، بهتر است حداقل تا حدودی با آن آشنا باشید. شاید برایتان جالب باشد تا بدانید طلایی که از آن استفاده می کنید. چه از لحاظ زینتی چه از نظر سرمایه گذاری چگونه استخراج می گردد.
یکی از دلایل اینکه در طول تاریخ از گذشته تاکنون طلا همیشه ارزشمند و گران بها بوده است به فرآیند استخراج آن بر می گردد. زیرا طلا بسیار کمیاب است. همچنین نحوه استخراج آن بسیار پیچیده و امری زمان بر و هزینه بر است.
استخراج طلا
استخراج طلا فرآیندی می باشد که طی آن طلا یا سنگ معدن از زمین استخراج می شود. جداسازی و پالایش طلا شامل مراحل مختلف و تکنیک های خاصی است. در ابتدا معدن چی ها، سنگ های حاوی طلا را از سطح یا زیر زمین خارج می کنند. سپس سنگ ها شکسته می شوند. پس از آن به اندازه های شن و ماسه خرد می شوند. در نهایت آسیاب و به صورت پودر در می آیند. وقتی تمام مراحل بالا انجام شد، شروع به استخراج طلا می کنند.
روش های استخراج طلا
- روش رو باز
- روش زیرزمینی
- روش زیر آبی
- روش آبرفتی
- روش بازیافت از برد های الکترونیکی
هزینه استخراج هر تن سنگ معدن به روش رو باز، معمولا نصف هزینه استخراج به روش زیرزمینی است. همچنین روش زیرآبی به دلیل اینکه در کف اقیانوس ها انجام می شود امری بسیار هزینه بر و سخت است. تاکنون نیز کسی موفق به استخراج طلا از کف اقیانوس ها نشده است. روش آبرفتی نیز روشی قدیمی است. به این صورت که مقداری از خاک رودخانه را بر میدارند و درون ظرف لاوک می ریزند. سپس با حرکت دورانی سعی بر این می شود که شن و ماسه خارج گردد و طلا که سنگین تر است در ته ظرف پیدا شود. روش بازیافت نیز روشی جدید است. عده ای از افراد از طریق سیم کارت ها و بردهای کامپیوتر سعی بر استخراج طلا از این روش هرچند اندک می کنند.
قدیمی ترین معدن طلای جهان
اولین معدن طلای جهان مشخص نیست. اما قدیمی ترین معدن طلایی که کشف شده است به 4200 الی 4700 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد. این معدن در شهر نکرو پلیس بلغارستان می باشد.
بزرگترین معدن طلای جهان
بزرگترین معدن طلای جهان از نظر وسعت، کلگوری استرالیا می باشد.
عمیق ترین معدن زیرزمینی جهان
در آفریقای جنوبی عمیق ترین معدن زیرزمینی جهان به عمق 3900 متری سطح زمین قرار دارد.
کشوران برتر در تولید سالانه طلا
کشورهای چین، آفریقای جنوبی، روسیه، آمریکا و استرالیا، حدود دو سوم طلای تولیدی سالانه در جهان را به خود اختصاص می دهند.
چین سالانه 383.2 تن طلا تولید می کند و در رتبه اول تولید طلا در جهان قرار دارد.
روسیه با تولید 329.5 تن طلای سالانه در جهان رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
استرالیا با تولید 325.1 تن طلا در سال در رتبه سوم قرار دارد.
آمریکا نیز با تولید 200.2 تن در سال در جایگاه چهارم قرار دارد.