مقالات

قیمت طلا

فروش طلای دست دوم ممنوع شد

قیمت طلا

قیمت طلا، یکی از مواردی است که شما از هر قشر و طبقه ای باشید. همیشه در اخبار دنبالش می کنید.

امروز به عوامل اثر گذار بر قیمت جهانی طلا و شناخت عیارهای طلا می پردازیم. چه اتفاقاتی باعث افزایش یا کاهش قیمت طلا میشود؟ طلا یکی از ارزشمندترین دارایی های جهان است و در ایران نیز طرفداران زیادی دارد. بسیاری از افراد سرمایه خودشان را به طلا تبدیل می کنند تا از سرمایه شان در مقابل تورم ها محافظت کنند.

مهم ترین عوامل تاثیر گذار روی قیمت طلا

  • ذخایر بانک مرکزی :

  • بانک مرکزی بسیاری از کشورها، طلا ذخیره می کند. معمولا بانک های مرکزی در زمان چاپ پول و پشتوانه سازی از طلا استفاده می کنند. هرچقدر حجم طلای ذخیره شده بانک مرکزی افزایش پیدا کند، قیمت طلا نیز افزایش می یابد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، بانک مرکزی جهانی، بیشترین مقدار طلای ذخیره شده را داخلش دارد. علاوه بر این موارد، در سال 2019 کشور ترکیه، بیشترین مقدار طلا را خریداری نمود. پس از کشور ترکیه، روسیه، لهستان و چین بیشترین حجم طلای خریداری شده را داشتند. حجم کل طلای خریداری شده توسط دولت ها در سال 2019 مجموعا 650 تن بوده است. که به رکورد 50 ساله این شاخص خیلی نزدیک است.
  • ارزش دلار آمریکا :

  • برخی تحلیل گران رابطه طلا و دلار آمریکا را معکوس می دانند. طلا اغلب به عنوان پوششی در برابر تورم محسوب می شود. معمولا با افزایش نرخ تورم، قیمت طلا هم رشد می کند.
  • تقاضای جهانی برای خرید فیزیکی طلا ( جواهرات و طلای صنعتی ) :

  • تقاضای جهانی برای طلای زینتی یا جواهرات و همچنین صنعتی روی قیمت جهانی طلا اثر می گذارد. هرچقدر مقدار تقاضا افزایش پیدا کند، قیمت طلا نیز افزایش می یابد. 5/7 درصد از حجم تقاضای طلا، مربوط به مصارف صنعتی یعنی ساخت تجهیزات پزشکی، لوازم الکترونیک و نظایر این موارد می باشد. که از جمله مصارف اصلی طلا در جهان صنعت هستند. بنابراین حجم عرضه و تقاضای طلا مثل هر بازار دیگری اینجاهم اثر گذار است.
  • حفاظت از ثروت :

  • در زمان های مختلف و دوره های عدم اطمینان، از طلا برای حفاظت از ثروت استفاده می شود. در واقع طلا یک پناهگاه امن برای سرمایه گذاری و دور ماندن از بحران های اقتصادی است. زمانی که بازدهی بازارهایی مثل سهام، اوراق قرضه و سایر بازارهای مالی، کاهش پیدا می کند. درخواست ها برای خرید طلا و سرمایه گذاری روی این فلز گران بها افزایش پیدا می کند.
  • تقاضای سرمایه گذاری :

  • صندوق های قابل معامله ای بورسی طلا، یکی از مهم ترین گزینه ها برای سرمایه گذاری روی این فلز گران بها هستند. این صندوق ها حجم زیادی طلا در اختیار دارند و متقاضیان می توانند، سهام آن ها را خریداری کنند. صندوق SPDR Gold Shares بزرگترین صندوق ETF طلا است که تا مارس 2021 بیش از 1078 تن طلا در اختیار داشته است.
  • میزان تولید طلا :

  • تولیدکنندگان اصلی طلا در جهان، چین، آفریقای جنوبی، ایالات متحده آمریکا، استرالیا، روسیه و پرو هستند. میزان تولید طلا بر قیمت جهانی این فلز ارزشمند اثر می گذارد. در حقیقت این شاخص، بر میزان عرضه و تقاضا و به تبع اون قیمت نهایی طلا اثر می گذارد. برای مثال تولید طلا در سال 2018، حدود 3260 تن بوده است. اما در سال 2010 فقط 2500 تن بوده است. البته میزان تولید طلا از سال 2016 به بعد، جهش خاصی نداشته است. دقت داشته باشید که حفاری یک معدن طلا، نسبت به سال گذشته خیلی سخت تر شده است. معدن کارها باید به مناطق عمیق تری برای استخراج طلا بروند. مشکلات زیست محیطی، خطرات بیشتر و بسیاری عوامل دیگر باعث شده است روز به روز استخراج این فلز ارزشمند سخت تر شود.

در نهایت بی ثباتی های اقتصادی، بحران های جهانی، جنگ های بزرگ و سایر عوامل مشابه باعث افزایش درخواست ها برای خرید طلا و به تبع اون افزایش قیمت این فلز گران بها می گردد.

اکنون که به بررسی عوامل اثر گذار بر طلا پرداختیم، بهتر است با انواع عیار طلا نیز آشنا بشویم. زیرا هرچقدر عیار طلا بالاتر باشد، به تبع قیمت طلا بالاتری را شاهد هستیم.

شناخت عیارهای طلا :
طلای 24 عیار :

این طلا با عیار جهانی 999/9 مشخص می شود. شمش های طلا دارای عیار 24 هستند.

طلای 22 عیار :

این طلا با عیار جهانی 900 مشخص می شود. اکثر سکه های طلا دارای عیار 900 می باشند. البته گاهی با عدد 21/6 نیز دیده می شود. این عیار بیشتر در کشورهای عربی رایج است.

طلای 18 عیار :

همان عیار جهانی 750 است. یعنی 75 درصد طلا در آن وجود دارد. کارهای زینتی در ایران اغلب دارای عیار 18 هستند.

طلای 17 عیار :

این طلا ، عیار جهانی 705 است. یعنی 70/5 درصد آن طلا است. و الباقی وزن را فلزات دیگر نظیر مس تشکیل می دهد.

طلای 14 عیار :

عیار رایج طلا در کشورهای اروپایی و آمریکایی 14 می باشد. عیار جهانی آن 585 است و درصد خلوص آن 58/5 می باشد.

طلای 12 عیار :

این طلا با عیار جهانی 500 مشخص می شود. یعنی 50 درصد از طلا است. در بازار به طلای 12 عیار، گاهی نیم عیار هم می گویند.

طلای 10 عیار :

مقاوم ترین نوع طلا می باشد و به طلای جامد معروف است. عیار جهانی 417  است. نشان دهنده 41/7 درصد خلوص طلا می باشد.

در نهایت شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاهده روزانه قیمت طلا و مشاوره جهت سرمایه گذاری و خرید و فروش انواع طلا با گالری آکام از طریق شماره تماس 02122066011 در  ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *