تشخیص سکه بانکی و سکه غیر بانکی
تشخیص سکه بانکی از غیر بانکی کار دشواری است.
بهتر است برای تمایز آنها از یکدیگر ، نظر یک کارشناس با تجربه و با سابقه را جویا شوید.
با این حال چند روش برای تشخیص آنها از یکدیگر را برایتان مطرح می کنیم. برای تشخیص این دو از یکدیگر موارد زیر را در نظر حتما در نظر داشته باشید.
-
وزن و قطر سکه
- وزن سکه تمام بهار آزادی بانکی 8/133 گرم می باشد و وزن سکه وکیومی بین 10/5 الی 11/5 گرم می باشد. اگر وزن سکه با وکیوم کمتر از وزن اعلامی بود باید به اصالت سکه شک کرد. قطر سکه حدود 22 میلی متر می باشد . در نظر داشته باشید وزن سکه و اندازه قطر سکه در سکه های مختلف با گرم مختلف متفاوت می باشد.
-
رنگ سکه
- رنگ سکه نباید خیلی زرد باشد و نباید رنگ آن به سفیدی و سبزی بزند. رنگ آن باید نزدیک به رنگ شمش باشد و بهتر است برای تشخیص آن با یک سکه بانکی که از اصالت آن مطمئن هستید مقایسه کنید.
-
کیفیت ضرب سکه
- تفاوت این دو زمانی که کنار یکدیگر قرار می گیرند، مشخص است ولی زمانی که فقط سکه غیر بانکی را داشته باشید تشخیص و تمایز آن از سکه بانکی کمی دشوار است. برای بررسی این موضوع دو مورد را در نظر داشته باشید.
- مورد اول کنگره دور سکه را چک کنید که یک دست و با فاصله منظم باشد
- مورد بعدی آجر چینی و بارگاه امام رضا ( ع) را حتما چک کنید که منظم و یک شکل باشند.
-
شکل سکه
- شکل ظاهری سکه غیر بانکی محدب شکل است زمانی که سکه را روی شیشه بیاندازید تاب برداشتگی آن به وضوح قابل رویت است در صورتی که سکه بانکی کاملا تخت است.
-
عیار سکه
- عیار سکه 900 می باشد که با سنگ محک و تیزآب مخصوص عیار سنجیده می شود.
- بسته بندی و نوع وکیوم سکه
- کیفیت و نوع پرس باید بدون بادکردگی و کاملا تمیز باشد. تمام سکه های وکیوم شده دارای لیبل مقوایی هستند که مشخصات سکه و صادر کننده سکه و فروشنده سکه روی آن درج شده است و هولوگرام اتحادیه نیز روی لیبل مقوایی دیده می شود.
مطالعه بیشتر : خرید و فروش سکه در سعادت آباد