تشخیص سکه بانکی از غیر بانکی
تشخیص سکه بانکی از غیر بانکی، یکی از سوالاتی است که بسیاری از مشتریان از ما می پرسند. امروز قصد داریم به شما بگوییم چگونه این سکه ها را از یکدیگر موقع خرید تشخیص دهید تا دچار ضرر نشوید.
در ابتدا سعی کنید با فردی که شناخت و مهارت خوبی در تشخیص سکه دارد به خرید بروید چون در غیر این صورت کارتان کمی سخت می شود. اما نگران نباشید اگر فرد ماهر مورد نظر را ندارید. با مشخصه هایی که امروز به شما می گوییم و دقت کافی می توانید در خرید سکه موفق عمل کنید.
اگر برای سرمایه گذاری یا هر دلیل دیگری قصد خرید سکه دارید، پیشنهاد می کنیم که مجازی هرگز خرید نکنید. در ابتدا حتما باید به مکانی معتبر که دارای جواز کسب از اتحادیه طلا و جواهر تهران می باشد، مراجعه کنید. قبل از واریز وجه از فروشنده بخواهید سکه را به شما نشان دهد تا از بانکی بودن آن مطمئن شوید.
اکنون قطعا می پرسید چگونه؟ تا پایان مقاله همراه ما باشید تا جواب سوالتان را بگیرید.
سکه های غیر بانکی همانطور که از اسمشان پیداست، در ضرابخانه بانک مرکزی ضرب نمی گردند، بلکه توسط افرادی سودجو که قالب سکه را دارند، در خارج از بازار ضرب می شوند. به همین دلیل تفاوت هایی دارند که در ادامه به آن می پردازیم.
* وزن و قطر سکه
اگر سکه ای که خریداری می کنید باز باشد، باید وزن و قطر آن را حتما چک کنید. زیرا سکه های غیر بانکی وزن دقیقی ندارند. در ادامه وزن و قطر سکه های بانکی را برایتان نوشته ایم.
سکه تمام بهار طرح قدیم / سکه امامی طرح قدیم و جدید
وزن : 8/133 قطر : 22 میلی متر
سکه نیم بهار آزادی 86 و زیر 86
وزن : 4/066 قطر : 19 میلی متر
سکه ربع بهار آزادی 86 و زیر 86
وزن : 2/033 قطر : 14 میلی متر
سکه دو نیم بهار
وزن : 20/33 قطر : 30 میلی متر
سکه پنج بهار
وزن : 40/66 قطر : 40 میلی متر
* شکل سکه
- کنگره های اطراف سکه : در سکه های بانکی کنگره های اطراف کاملا مرتب و یکدست می باشند. آجرچینی بارگاه امام رضا کاملا منظم می باشد. مناره های گنبد کامل و نوک تیز می باشند. در سکه های امامی، چهره امام کاملا واضح و چشم هایش باز می باشد.
- سکه های بانکی ظاهری تخت دارند و هیچ گونه برآمدگی در آن ها مشاهده نمی شود.
- در سکه های بانکی اعداد کاملا مشخص و واضح هستند.
- کلمات مندرج به روی سکه های بانکی نظیر بهار آزادی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، کاملا مشخص و برجسته هستند.
* عیار سکه
عیار تمام سکه های بانکی 900 می باشد.
* رنگ سکه
رنگ سکه های بانکی نزدیک به رنگ شمش طلا می باشد. در صورتی که سکه خیلی زرد باشد باید به آن شک کنید.
* صدای سکه
اگر سکه باز باشد و آن را روی سطح شیشه ای بیندازید، باید صدای دینگ ممتد بدهد در غیر این صورت اگر صدا بم بود، بدانید سکه بانکی نیست.
* وکیوم سکه
سکه ای که خریداری می کنید در صورت وکیوم بودن، باید کاملا مرتب و بدون بادکردگی باشد.
* آدرس و شماره تلفن
روی وکیوم سکه حتما باید آدرس معتبر و حقیقی و شماره تلفن سکه فروش درج شده باشد.
* عبارات درج شده روی وکیوم سکه
علاوه بر آدرس و شماره تماس معتبر، وکیوم سکه باید شامل نوع سکه، عیار و وزن، همچنین درج عبارت تضمین بانکی یا مجوز اتحادیه باشد.
* هولوگرام اتحادیه
سکه هایی که وکیوم می شوند باید حتما دارای سریال انحصاری و هولوگرام اتحادیه باشند.
در این مقاله سعی کردیم شما را با راه های تشخیص سکه بانکی از غیر بانکی آشنا کنیم. اکنون اگر قصد خرید یا فروش سکه دارید، گالری سکه و طلا آکام در سعادت آباد یکی از مکان های معتبر با مجوز رسمی از اتحادیه طلا و جواهر تهران می باشد که می توانید باخیالی راحت به آن مراجعه و معامله کنید.