مقالات

تاریخچه طلا

تاریخچه طلا

تاریخچه طلا

تاریخچه طلا یکی از موضوعات جذابی است که آگاهی از آن شاید برایتان جالب باشد. در طول تاریخ بشریت، طلا همیشه در زندگی روزمره افراد و بنگاه های اقتصادی نقش مهمی را ایفا کرده است. در سراسر جهان، تمام افراد حرفه ای، سرمایه گذاران، بانک های مرکزی و صندوق های سرمایه گذاری، بخش کثیری از سرمایه خود را به طلا اختصاص می دهند. قطعا یکی از پایه های اصلی سرمایه گذاری، تبدیل بخشی از سرمایه به طلا می باشد. دلیل این امر، امنیت و اعتبار بالایی است که طلا همواره در طول تاریخ تمدن بشری داشته است. سرمایه گذاری روی طلا سبب می گردد تا ارزش دارایی افراد حفظ گردد. طلا هرگز از تورم جا نمی ماند و همیشه مورد قبول همگان است.

مقدمه

طلا یک فلز ارزشمند و گرانبهاست. طلا همیشه نقش مهمی را در اقتصاد کشورها داشته است. با نگاهی به تاریخ در می یابیم یکی از سیاست های مهمی که از قرن نوزدهم به بعد، کشورهای اروپایی و توسعه یافته در پیش گرفتند، افزایش ورود طلا به کشورشان و ممنوعیت خروج طلا بود. این امر اقتصاد قوی کشورها را نشان می دهد. کشورهایی که دارای ذخایر طلا هستند، همیشه ایمن از تلاطم های اقتصادی می مانند. از قدیم در جوامع سنتی نظیر کشور خودمان نیز طلا طرفداران زیادی داشته است. در گذشته که اسکانس و بانکداری نوین وجود نداشت، برای انجام مبادلات از طلا استفاده می شد. امروزه نیز بازار طلای جهانی تعیین کننده قیمت بسیاری از اقلام در کشورها می باشد. طلا خود عاملی نیز برای تعیین قیمت دلار است.

دلایل مقبولیت جهانی طلا

  • فاسد نمی شود و در هر شرایطی خود را حفظ می کند.
  • به دلیل انعطاف بالایی که دارد به راحتی شکل پذیر می شود.
  • کمیاب است و به راحتی در دسترس نیست.
  • ظاهر و درخشندگی زیبایی دارد.
  • تغییر رنگ نمی دهد.
  • در برابر اکسیداسیون مقاوم است.
  • جزء ذخایر پولی بین المللی به شمار می رود.

5000 سال قبل از میلاد

طلا برای اولین بار پنج هزار سال قبل از میلاد استخراج شد. این فلز ارزشمند از هند آغاز شد و اولین بار هندی ها در کتاب مقدسشان از طلا نوشتند. طلا برای هندی ها نشانی از زندگی ابدی می باشد. یکی از رسوم جالب هندی ها، خرید طلا روز قبل از جشن معروف دیوالی می باشد. طلا از لحاظ مذهبی و فرهنگی جایگاه ویژه ای در هندوستان دارد.

3900 سال قبل از میلاد

مصری ها در ذوب طلا و ساخت زیورآلات تاریخچه قدیمی دارند. مصری ها با ترکیب طلا با سایر فلزات آلیاژهای رنگی طلا تولید کردند. آن ها مبدع روش لاست واکس بودند. این روش هم اکنون نیز در صنعت جواهرسازی به کار می رود. شاید برایتان جالب باشد در مصر استفاده طلا برای افراد عادی و فقرا ممنوع بود. فقط شاهزادگان اجازه استفاده از طلا را داشتند. همچنین مصریان طلا را فلزی الهی می دانستند.

2000 سال قبل از میلاد

تولید طلا به صورت خالص دو هزار سال قبل از میلاد صورت گرفت. این صنعت در مناطق آناتولی و شبه جزیره عربستان گسترش یافت و برای ساخت بت ها از آن استفاده می کردند.با رشد تمدن های بشری افراد دریافتند بهترین کالا برای مبادله، طلا و نقره است. هرودت مورخ مشهور یونانی، ابداع سکه فلزی را به شاهان لیدی نسبت داده است.

در جهان برای اولین بار سکه های طلا در دوران حکومت هخامنشیان توسط داریوش کبیر ضرب گردیدند که به آن ها دریک می گفتند. در دوران ساسانیان نیز مصرف طلا در میان اشراف زادگان و شاهزادگان رواج فراوانی داشت. همان زمان جواهرسازان ایرانی به شهرت جهانی رسیدند.

500 سال قبل از میلاد

مهم ترین تولید کننده طلا در آن زمان روم باستان بود. آن ها به ضرب سکه های اورئوس اقدام کردند. از این سکه ها برای پرداخت حقوق سربازان و مبادلات تجاری استفاده می شد.

عصر جدید

هم اکنون طلا مهم ترین کلید واژه اقتصادی جهان به حساب می آید. در عصر حاضر طلا کاربردهای فراوانی دارد. از جمله کاربردهای طلا می توان به موارد زیر اشاره کرد.

الکترونیک، دندانپزشکی، پزشکی، دارسازی، صنایع فضایی، صنایع غذایی، شیشه سازی از جمله کاربردهای طلا در عصر کنونی هستند. همچنین طلا سبب حفظ ارزش پول می شود. پذیرش ریسک می کند و پشتوانه امنی محسوب می گردد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *