اف ای تی اف چیست؟
اف ای تی اف ، یک سازمان بین دولتی و نام گروه ویژه اقدام مالی پول شویی است که در سال 1989 تاسیس گردیده است.
نحوه کار این گروه چگونه است؟
این نهاد، چهل توصیه درخصوص مبارزه با پولشویی و نه توصیه درباره مبارزه با تامین مالی تروریسم دارد. رده بندی کشورها بر اساس این شاخص ها و نحوه اجرای آنها می باشد.
اهداف این سازمان چیست؟
- مبارزه با تامین مالی تروریسم
- سلامت نظام مالی کشورها
- نحوه اجرای قوانین ضدپولشویی و فعالیت های مالی توسط دولت ها
- بررسی وضعیت قوانین مبارزه با پولشویی در بازارهای مختلف مالی در سراسر جهان
وضعیت ایران چگونه است؟
کره شمالی و ایران، در لیست سیاه این سازمان قرار دارند. حضور در این لیست به معانی زیر است :
- کاهش شدید درآمد ارزی و بالارفتن نرخ ارز در ایران
- عدم تمایل به تجارت و شراکت با ایران
- حساسیت بالا نسبت به تراکنش مالی با ایران
- بی اعتبار شدن تبادلات بانکی ایران
حذف نام ایران از ذیل توصیه شماره 7 اف ای تی اف
دیروز خبری مبنی بر این موضوع که کارگروه اقدام مالی با حذف نام ایران از ذیل توصیه شماره 7 موافقت نموده و از تصمیم قبلی خود عقب نشینی انجام داده است. منتشر گردید. در این میان برخی از رسانه های حامی دولت سیزدهم، حذف نام ایران از ذیل توصیه شماره 7 این سازمان را یکی از دستاوردهای دولتمردان انقلابی دانسته اند. این در حالی است که این اتفاق نتیجه ی قطعنامه ی 2231 و مرتبط با برجام است.
در ادامه خبرهای دیروز، بیانیه جدید این سازمان منتشر شد، که نشان می دهد ایران همچنان در لیست سیاه این سازمان قرار دارد. این نهاد بیان کرد که تا وقتی ایران دو کنوانسیون پالرمو و مبارزه با تامین مالی ترورسیم را امضا نکرده باشد، حتی توقف موقت اقدامات مقابله ای را بررسی هم نخواهد کرد.
انتشار این خبر اقتصادی ترمز رشد نرخ ارز را در بازار کشید. به طوری که قیمت دلار در بازار آزاد از کانال 54 هزارتومان به کانال 53 هزارتومانی وارد شد. برخی تحلیل گران نیز معتقدند اخباری نظیر خبری که به تازگی منتشر گردیده است، تاثیر مستقیم روی انتظارات تورمی فعالان بازار ارز دارد.